Surinaamse komkommer: een medicijn voor diabetes en hoge bloeddruk

Alles wat je moet weten over komkommers van Suriname

Komkommer is een populaire vrucht in de Surinaamse keuken vanwege zijn veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen. Hieronder vind je meer informatie over deze vrucht.

Gebruik in de keuken:

Komkommer wordt meestal gebruikt in gerechten zoals soepen, stoofschotels en salades. De smaak van komkommer is bitter en soms een beetje zoet.

Komkommer wordt meestal rauw gegeten, bijvoorbeeld als salade of als een verfrissend tussendoortje. De smaak van komkommer is fris, licht zoet en knapperig.

Surinaamse komkommer: een verfrissende en gezonde vrucht

Vijf dranken:

  1. Komkommer limonade
  2. Komkommer smoothie
  3. Komkommer-munt ijsthee
  4. Komkommer-gember cocktail 
  5. Komkommersoep

Voedingsstoffen:

Per 100 gram bevat komkommer ongeveer 15 calorieën, 0,6 gram eiwit, 2,2 gram koolhydraten en 0,1 gram vet. Het bevat ook vitamine C, vitamine K, kalium en vezels. 

Voedingsstoffen van komkommer:

Per 100 gram bevat komkommer ongeveer:

  1. 15 calorieën
  2. 0,6 gram eiwit
  3. 2,2 gram koolhydraten
  4. 0,1 gram vet
  5. Vitamine C
  6. Vitamine K
  7. Kalium
  8. Vezels

Gezondheidsvoordelen van komkommer:

Het eten van komkommer kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verlichten van constipatie en het bevorderen van de spijsvertering. Tevens kan het helpen bij het hydrateren van het lichaam en het verminderen van ontstekingen.

Gifstoffen en nadelige gevolgen:

Komkommer bevat cucurbitacins, die in grote hoeveelheden giftig kunnen zijn. Het is belangrijk om alleen rijpe en verse komkommers te eten, omdat oude of beschimmelde komkommers een hoog gehalte aan cucurbitacins kunnen bevatten en nadelige gevolgen kunnen hebben, zoals misselijkheid en buikpijn.

Medicinale toepassingen:

Komkommer wordt traditioneel gebruikt in de Surinaamse geneeskunde als middel tegen diabetes, hoge bloeddruk en artritis. Tevens ook tegen een slechte adem en om koorts te verminderen.

Conclusie:

Komkommer is een populaire en veelzijdige vrucht in de Surinaamse keuken. Het heeft veel voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen, maar kan giftige cucurbitacins bevatten als het niet rijp is of beschimmeld is. Het wordt ook traditioneel gebruikt als medicijn tegen verschillende aandoeningen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van medicinaal gebruik tot de keuken: alles wat u moet weten over Chinese Tayer.

Dagoeblad: de Surinaamse superfood met gezondheidsvoordelen

Antruwa: gezondheidsvoordelen en mogelijke bijwerkingen